Kolejová - občanské sdružení příznivců kolejové historie a současnosti

Zápis ze schůze Kolejová o.s.

Místo konání: Hospoda U Dennyho, zast. Blansko-město
Datum konání: 4.9.2010
Čas zahájení: 15:30
Zapisovatel schůze: Jiřina Tomková

Přítomní členové: Jiří Šimkůj, Kamil Kyzlink, Jiří Šenkýř, Zdeněk Otoupalík, Leoš Knecht, Jiřina Tomková, Libor Kokeš, Martin Havlíček, Jiří Ambros, Miroslav Polák, Zdeněk Doležal, Roman Otoupalík, Roman Nečas.
Hosté: Karolína Brožová, paní Havlíčková.
Omluveni byli: Bohumila Sedláková, Miroslav Kadlík, Ivo Fajman, Klára Plchová.

Program schůze:

1. J. Šimkůj zahájil v „domovské“ hospůdce, na úvod hovořil o doplnění výzdoby stěn hospody o vitrínu s modely.

2. J. Šimkůj seznámil přítomné o nezdaru získání dotace na rok 2010 na opravu Ježkova mostu. Vzhledem k tomu, že se nepodařilo zavčas sehnat všechny podklady pro žádost, nebyla tento rok dotace získána. Další možností je zažádat o dotaci na opravu příští rok. Předseda tlumočil návrh M. Fajmana na levnější postup ošetření Ježkova mostu.

3. Stav účtu činil k poslednímu červnu 2010 cca 10 000 Kč, což zásadně omezuje možnosti opravy tento rok.

4. Byl tlumočen úmysl M. Kadlíka na poskytnutí panelů pro pozvednutí Ježkova mostu, aby se tato stavba lépe udržovala.

5. Předseda informoval, že návěstidlo se doveze zřejmě z Bučovic. Možnost instalace návěstidla bez stavebního povolení – pokud se umístí na patku cca 60x60cm, nemusí se dávat stavební povolení, ani stavební ohláška. Patku je nutno připravit předem, aby se návěstidlo mohlo ihned instalovat, aby toto nedošlo k újmě.

6. Zdeněk Otoupalík informuje, že firma, která měla provést pískování mostu za rozumnou cenu, zkrachovala. Hledá se další firma, která by toto provedla za podobných finančních podmínek.

Diskuze: Oplocení objektu mostu je sice nutné, ale bude se řešit až v roce 2011. L. Kokeš připomíná výšku návěstidla a zda bude tato zachována. Předseda oznamuje, že cedule ohledně mostu bude do měsíce instalována na objektu. Sdružení se zřejmě bude starat o údržbu cedule. K. Kyzlink a L. Knecht připomínají realizaci kalendářů na rok 2011. Zdeněk Doležal nabízí vyhotovení vitríny do místnosti restaurace U Dennyho. Řešilo se financování rámů pro fotografie v restauraci, který pořídil L. Kokeš. J. Šenkýř připomíná, že má možnost sehnat slevou barvu na most. Diskuze byla ukončena cca v 17.00.

Copyright © 2009 l Design by Iva "Smajlenka" Svozilová